Duurzame inzetbaarheid: nuttig of noodzakelijk?

Duurzame inzetbaarheid: nuttig of noodzakelijk?

donderdag 18 oktober 2018, 15:00 - 18:00 uur

Ons werk is door de jaren heen veranderd en zal blijven veranderen. Over een aantal jaren zal veel van het werk dat wij nu doen niet meer bestaan om welke reden dan ook.

Denk aan digitalisering, (industriële) automatisering en robotisering. Anderzijds ontstaan er weer nieuwe vormen van werk door diezelfde veranderingen en innovaties. Data Analytics is, bijvoorbeeld, niet meer weg te denken. Alle organisaties, groot of klein, krijgen er in meer of mindere mate mee te maken. En dus ook alle medewerkers!

Wij, zowel organisaties als medewerkers, zullen mee moeten gaan in deze snel veranderende omgeving. Wat hebben organisaties en medewerkers nodig om te kunnen transformeren?  Wat kan de organisatie doen om de menselijke maat zo goed mogelijk in te zetten om een gewenst resultaat te bereiken en talenten te benutten. En wat kunnen de medewerkers zelf doen om flexibel en inzetbaar te zijn en te blijven tot we kunnen stoppen met werken?

Kortom: is duurzame inzetbaarheid nuttig of noodzakelijk geworden?

Duurzame Inzetbaarheid is bij Themakring HR het hoofdthema van najaar 2018.
Op 18 oktober starten we met: Werk…… Om over na te denken

Programma
15.00 uur Ontvangst met koffie/thee
15.30 uur Welkom en opening
15.40 uur Praktijkverhaal van Wim Lassche, HR Manager bij Boogaart Almere
16.00 uur Duurzame inzetbaarheid: Hoe te beginnen? Marjolijn Princée, consultant USG Restart
16.40 uur Praktijkverhaal van Ivo Dorenbos, Teamleider Suez Almere, Ivo neemt ons mee in de wijze waarop Suez het beleid Duurzaam Inzetbaarheid gericht inzet en wat hij als meerwaarde ziet voor zijn team.
17.00 uur Napraten en netwerken met hapje en drankje
18.00 uur Einde

Je bent te gast bij USG Restart. USG Restart is één van de spelers op de markt van mobiliteit, arbeids (re-)integratie, begeleid werken en sociale activering in Nederland.
Locatie: USG People, PJ Oudweg 61, Almere. Parkeren kan in de parkeergarages van de stad. De dichtstbijzijnde is P12 Schoutgarage, Schoutstraat 110.

Aanmelden kan via deze link. Wij kijken uit naar je komst!

Met vriendelijke groet,
VBA Themakring HR
Angelique Lankreijer, Karin Siebeling, Janita van Tongeren, Louise Voermans