Event Internationale Vrouwendag – Weet hoe je leeft

Event Internationale Vrouwendag – Weet hoe je leeft

donderdag 5 maart 2020, 14:30 - 20:30 uur

De Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA), het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen en de Rabobank organiseren in het kader van Internationale Vrouwendag speciaal voor Flevolandse vrouwelijke ondernemers, managers en directeuren de bijeenkomst: ‘Weet hoe je leeft!’. Hierbij nodigen we jou van harte uit om samen met ons op donderdag 5 maart stil te staan bij ondernemen voor planet, people en profit.

Want aan de wil en het bewustzijn om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO) ontbreekt het vaak niet. Maar hoe maak je dan concreet het verschil? En hoe pas je de MVO activiteiten in je bedrijfsstrategie? Oftewel, waar begin je? Op 5 maart delen inspirerende vrouwen hun persoonlijke verhaal over hoe zij succesvol en duurzaam ondernemen.

Programma en locatie

15.30 uur: Ontvangst bij ’Weet hoe je leeft’, Linnaeusweg 15, Almere.
16.00 uur: Plenaire gedeelte:
Martine Kruider, boerin, freelance journaliste en schrijver, neemt ons mee in een aantal mogelijkheden van duurzaam ondernemen.
Mireille Geijsen, founder van I-Did, vertelt over circulair produceren en de snelle groei van haar bedrijf in een sociale omgeving.
Lorieke Hiam, Citylab Stedelijke Grondstoffen praat ons bij over de ontwikkelingen en doelstellingen van Almere.

Rondleiding
Benieuwd naar de mooie doelen van zorgkwekerij ‘Weet hoe je leeft’? Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt een rondleiding gegeven en nemen we een kijkje achter de schermen; van houtzagerij tot opleidingswinkel, van muziekstudio tot fietsenmakerij. Inloop vanaf 14.30 uur, de rondleiding start om 15.00 uur. Je bent van harte welkom!

Inspiratiemarkt
Vanaf 17.15 uur is er een inspiratiemarkt. Maak kennis met Flevolandse bedrijven die al op verschillende manieren duurzaam ondernemen of jou hierbij kunnen helpen. Denk hierbij aan productie, re- en upcycling tot inzet menselijke kapitaal.

Meld je uiterlijk 27 februari aan

De deelnamekosten bedragen € 25,- p.p.  Naast het feit dat je een inspirerende middag hebt, wordt een deel van de entreefee gebruikt voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de stichting waar wij deze dag te gast zijn: Zorgkwekerij ‘Weet hoe je leeft!’. Dit is een leerwerkbedrijf voor mensen die een extra steuntje nodig hebben bij het overbruggen van de afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen meewerken in het theehuis, de kwekerij of de winkel.  De opbrengsten zullen door de stichting worden besteed aan materialen voor de te vernieuwen keuken.

Optioneel: smakelijke afsluiting

Na het programma is er om 19.00 uur optioneel nog de gelegenheid om te genieten van een smakelijk en gezond diner van (h)eerlijke streekproducten. TV-kok Sharon de Miranda heeft een gevarieerd menu samengesteld. De extra kosten bedragen €20,- p.p. inclusief 2 drankjes. In verband met de inkoop en om voedselverspilling tegen te gaan, verzoeken wij je wel uiterlijk 27 februari aan te melden via de website van de Flevolandse Zakenvrouwen (incl. vermelding van eventuele dieetwensen).

Klik hier als je zowel aan het dagprogramma als aan de maaltijd deelneemt

Klik hier als je alleen aan het dagprogramma deelneemt

Klik hier als je alleen van de maaltijd gebruikt maakt

Graag tot ziens op 5 maart!