Flevopenning 2020 op  Lelystad Airport

Flevopenning 2020 op Lelystad Airport

vrijdag 21 februari 2020

Ondernemersgala is in de passagiersterminal

Lelystad, 4 november 2019 – De Flevopenningen 2020 worden op 21 februari 2020 op Lelystad Airport uitgereikt. Premier Mark Rutte zal de Flevopenning voor de Toponderneming 2020 aan de winnaar uitreiken in het  terminalgebouw, waar het ondernemersgala dit keer wordt gehouden.

Gala in terminalgebouw

Speciaal voor het Flevopenningen ondernemersgala wordt een deel van de  passagiersterminal tot een gala-gebouw omgetoverd om zo’n vijfhonderd ondernemers, bestuurders en politici te kunnen huisvesten voor het populaire  jaarlijks terugkerende provinciale gala.

“We zijn zeer verheugd met de medewerking van de luchthaven om de imposante passagiersterminal voor de uitreiking van de Flevopenningen beschikbaar te stellen”, zegt Flevopenningen-voorzitter Tom Lansink. “De  locatie in combinatie met premier Mark Rutte als hoofdgast maakt de 2020 editie van de Flevopenningen heel bijzonder.”

Drie Flevopenningen

Tijdens het ondernemersgala, dat voor de 16e keer wordt gehouden, worden twee Flevopenningen uitgereikt aan ondernemers ter onderscheiding van excellente prestaties en een Flevopenning aan studenten van Windesheim Flevoland voor beste comaker. De Flevopenning ‘Topondernemer’ gaat naar één van de zes door de lokale Flevolandse bedrijfskringen genomineerde kandidaten; de Flevopenning ‘Participatie’ gaat naar één van de zes door de Flevolandse gemeenten aangewezen kandidaten. De derde Flevopenning is die van Hogeschool Windesheim Flevoland voor ‘Beste Comakership’. Comakerships zijn opdrachten en projecten op hbo-niveau voor bedrijven, scholen of zorginstellingen die studenten zelf werven en in enkele maanden tijd uitvoeren. Zij leveren uiteindelijk een product of een dienst op.

Meer informatie en aanmelding: www.flevopenningen.nl

 

Aanvulling:

Lelystad, 13 december 2019 …… Zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor Participatie Flevopenning 2020. De winnaar wordt op 21 februari a.s. tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala in Lelystad door participatieboegbeeld Job Cohen bekend gemaakt.

De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet/Banenafspraak zijn:  Almere City FC (Almere), Henderson Creative Living (Zeewolde),  Bureau LWPC (Dronten), Vlint (Lelystad), Cateringexpress de Prinsenhof (Noordoostpolder) en Verhoeff Foods Group (Urk).

 

Lustrum
De Participatie Flevopenning wordt voor vijfde keer uitgereikt en heeft daarmee zijn eerste lustrum bereikt.  De onderscheiding wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). RWF is een actiegericht samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, UWV en gemeenten in de arbeidsregio Flevoland. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ werken de partijen intensief samen aan de realisatie van een inclusieve arbeidsmarktregio waarin niemand aan de kant staat.

Ruimte voor mensen met arbeidsbeperking
De afgelopen vijf jaar zijn de Flevolandse gemeenten er telkens in geslaagd om werkgevers te nomineren die buiten de gebaande paden durven te ondernemen. Met een sociale én ondernemende blik maken zij ruimte binnen hun bedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. De eerste onderscheiding ging in 2016 naar Daklapack Europe, gevolgd door: KFC Restaurant Lelystad (2017); Camera Nu (2018) en Isoniq (2019).

Jurytour
Op 15 januari zal de jury, bestaande uit de RWF-partners en de winnaar van 2019, een tour langs alle genomineerden houden. Alle genomineerde bedrijven worden dan bezocht en krijgen de gelegenheid om zich door middel van een pitch nader te presenteren. De jury neemt daarna een besluit dat tijdens het populaire Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen wordt bekendgemaakt.

Deze keer wordt het gala op vrijdag 21 februari a.s. gehouden in de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport. Speciale gast is dit keer premier Mark Rutte. Hij zal de Flevopenning van de Topondernemer uitreiken. De winnaar van de Participatie Flevopenning krijgt deze uit handen van oud-politicus en voormalig burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.