Privérondleiding atelier Mondriaan door Barbara Houwers

Privérondleiding atelier Mondriaan door Barbara Houwers

woensdag 24 april 2019, 15:30 - 18:00 uur

Uit de nieuwsbrief van ons collega-netwerk Entre Femmes- Gooi

De komende maanden hebben we weer een aantal mooie bijeenkomsten op het programma mét heerlijke diners. We hopen dat je er (weer) bij bent. Gasten kunnen twee keer vrijblijvend een avond bijwonen.

Als nieuwe vrouwen een bijeenkomst van Entre Femmes-Gooi willen bezoeken, krijgen we regelmatig de vraag: kan ik ook na het diner komen? Tja, dat kan natuurlijk altijd. Maar als je voor het eerst komt, stellen we het zeer op prijs als je mee dineert. Workshops en lezingen volgen kun je overal, maar bij Entre Femmes-Gooi gaat het om netwerken en elkaar leren kennen. Het diner is daarom een essentieel onderdeel van de avond.
We hopen je te ontmoeten bij het uitje op 24 april. Of bij een van de activiteiten van de leden. Hieronder lees je meer daarover.

Namens het bestuur, Monique

P.S. Op 6 juni staat de laatste avond gepland: een lezing over een maatschappelijk thema.
Tussen de seizoenen in, in juli, treffen we elkaar altijd een keer voor een informeel etentje. Dit keer zal Anneke Dijkstra met haar mobiele pizza-bakkerij (en de beste pizza’s van het Gooi) op een nog nader te bepalen locatie ons haar heerlijke pizza’s serveren. In september starten we weer met het reguliere programma.
Alle updates vind je steeds 
in onze agenda.

Woensdag 24 april eind van de middag, voor leden en introducees:
Privérondleiding atelier Mondriaan door Barbara Houwers.
Ons jaarlijkse Zomeruitje hebben we dit jaar niet in juni, maar op woensdag 24 april. EF-Gooi lid Barbara Houwers geeft dan een privérondleiding door de bijzondere ateliers van de Dooyewaard-stichting in Blaricum.

De Dooyewaard Stichting beheert 6 historische ateliers en stelt deze beschikbaar aan talentvolle kunstenaars voor een tijdelijke woon- en werkperiode. Recentelijk voltooide de stichting de restauratie van 3 oude ‘Hutten’ aan de Schapendrift in Blaricum. Deze zijn nu onderkelderd met hedendaagse ateliers en voorzieningen. Speciaal is ‘de Hut van Mondriaan’  waar Piet Mondriaan rond 1917 een tijd woonde en werkte. In dit atelier nam hij definitief de stap naar abstract werk.
Vervolgens bezoeken we de andere ateliers in het oude dorp van Blaricum. Dooyewaard-stichting bestuurslid Barbara Houwers zal tijdens de rondleiding meer vertellen over de stichting en de geschiedenis.
Na afloop eten we gezamenlijk bij Café d’Ouwe Tak.

De start is om 15:30 uur. Verzamelen aan Schapendrift 75, Blaricum
(het diner start om 18:00 uur).

Meld je aan via e-mail.

Op de website vind je alle details van deze bijeenkomst.