Week van de Loopbaan

Week van de Loopbaan

dinsdag 15 september 2020

Ieder jaar is er een Week van de Loopbaan. De Beroepsvereniging Noloc van loopbaanprofessionals initieert dit en de loopbaanprofessionals openen dan hun deuren, zodat je laagdrempelig kennis kunt maken met loopbaancoaching.

Het mooie is dat inzetbaarheid en het belang van het onderhouden van je loopbaan, dikke aandacht krijgt. In de media, bij de politiek, bij werkende mensen en bij werkgevers. En terecht! Echt iedereen moet tegenwoordig scherp zijn op zijn of haar eigen ontwikkeling en de ‘houdbaarheid’ op de arbeidsmarkt.

Als Corona ons iets heeft doen laten inzien, dan is het wel dat het zomaar anders kan. Zo lijk je nog behoorlijk zeker van werk en zo ligt je branche op z’n gat. En wat doe je dan? Hoe makkelijk veer je terug na zo’n onvoorziene tegenslag? Hoe wendbaar ben je dan om andere mogelijkheden te zien voor jezelf op de arbeidsmarkt? Mogelijkheden waar je ook je kwaliteiten in kwijt kunt? Mogelijkheden waar je ook blij van wordt? Ken je de mogelijkheden? Die van jezelf en die van de arbeidsmarkt?

Allemaal vragen waar je misschien nog nooit zo goed over hebt nagedacht.. Nou, nu zijn we allemaal wakker. Dat is wel zeker.

En daarom: de Week van de Loopbaan. Om eens bewust even stil te staan bij je werk en hoe je je eigen ontwikkeling hierin ziet. Welke ambitie je hierin hebt. En als je nog geen ambitie hebt, hoe je hier dan toch wat meer gevoel bij krijgt. Want áls je dan gedwongen wordt tot bewegen, dan het liefst een kant uit, die ook jezelf bevalt. Toch? En welke is dat dan?

Wil je volgende week eens een verkenning doen? Plan dan een gratis online sessie met netwerklid Reina Janssen van een half uur. Zij geeft je zeker twee tips om vooruit te komen.

Bij deelname buig je je eerst eens over een paar vragen. Je vindt ze in deze link. Met je input kan zij  van waarde voor je zijn tijdens jullie sessie. Schrijf bij je antwoorden dat je graag op dinsdag 15 september een online sessie met haar plant. Zodra zij  je antwoorden ontvangt, belt ze je om onze sessie in te plannen. Zij houdt de hele dag vrij om met in totaal acht belangstellenden te kunnen sparren! Dat kun jij zijn.

Ben je altijd wat terughoudend, doe dan nu eens gek en boek een sessie. Een eerste stap op weg naar meer zichtbaar worden. Bittere noodzaak in de huidige arbeidsmarkt. Dacht je dat zij dat altijd leuk heeft gevonden? Echt niet! Nu geniet zij ervan om naar buiten te treden en haarzelf te laten zien in wat zij te bieden heeft. Waarmee zij alleen maar wil zeggen: veel valt te ontwikkelen. Als je maar ergens begint.