MKB | Liane Wolfert

MKB | Liane Wolfert

In de categorie mkb-ondernemer:

Liane Wolfert, eigenaresse van Bureau LWPC– Swifterbant

Liane Wolfert heeft tegenslag om weten te zetten naar kracht. In 2012 stopte haar werk in loondienst. Ze begon daarna als ZP-er de ideeën vorm te geven die ze had voor het ondersteunen van mensen in kwetsbare omstandigheden. Dit startte allemaal vanuit een particulier concept (OpenJeHart) dat werd doorontwikkeld.
Met haar projecten wordt een effectief antwoord geboden op verschillende maatschappelijke thema’s zoals overbelasting door mantelzorg, preventie van armoede en eenzaamheid.
Door inzet van haar commerciële talenten en het centraal stellen van het maatschappelijke aspect, wist het bedrijf van Liane snel te groeien en financieel onafhankelijk te worden. Inmiddels heeft zij een bloeiend bedrijf met negen medewerkers op de loonlijst.

Met een van deze concepten, Mantelkring, heeft Liane in 2016 uit handen van de toenmalige staatssecretaris Van Rijn (Ministerie van VWS) de Mantelzorg Award overhandigd gekregen. Belangrijk was dat een winnend initiatief voorgedragen moest worden door de doelgroep zelf.

Verder heeft Liane met haar bureau ‘Het beste idee van Dronten’ gewonnen met het project SOEP! (Samen Op Expeditie met Poen), bestemd voor jongeren uit gezinnen met beperkte financiële middelen. Bureau LWPC weet bekende Nederlanders als rolmodel bij hun projecten aan zich te binden.
Ajax-voetballer Hakim Ziyech voor SOEP! en Joke Krommenhoek, de weduwe van zanger Koos Alberts, als ambassadeur van de Mantelkring.

Liane vindt dat de verkiezing tot Flevolandse Zakenvrouw 2019 een belangrijke bijdrage levert aan haar missie: de wereld een stukje mooier maken door overal in Nederland plekken te creëren waar mensen in kwetsbare omstandigheden terecht kunnen.