Flevolandse Zakenvrouwen van 2016 bekend

Flevolandse Zakenvrouwen van 2016 bekend

WEB-Flevolandsezakenvrouwen2016-ShannaHillebrand-Fotograaf-Almere-SHP_3407Karen Griep, Pascale Jongejans, Aurelia Ebbe en Anne-Mieke Omtzigt winnen feestelijke jubileumverkiezing

 

 

ALMERE – KAF (Schouwburg Almere) was donderdag 16 juni het podium voor acht Flevolandse zakenvrouwen in de race voor de titel Zakenvrouw van het Jaar. Tijdens de feestelijke verkiezingsavond, georganiseerd door het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen, werden de vier winnaressen in de verschillende categorieën en van de publieksprijs bekendgemaakt. Voorzitter Marga Janse: “Ik ben supertrots op de winnaressen. Alle vier zijn het prachtige zakenvrouwen.”

De avond werd geopend door gedeputeerde Jan Nico Appelman en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van sponsoren uit het bedrijfsleven. Acht zakenvrouwen waren genomineerd voor de gewilde titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2016, verdeeld over drie categorieën. De jury riep Karen Griep van GGZ Centraal Flevoland uit tot beste vrouwelijke manager. Pascale Jongejans van SecretariaatsBuro B.V. mag de titel beste vrouwelijke MKB-ondernemer van Flevoland dragen, en in de categorie zelfstandig professional won Aurelia Ebbe van La Aurelia de race.

 

Beste vrouwelijke manager: Karen Griep

Karen Griep is hoofd bedrijfsvoering behandelprogramma 24-uurs acuut bij GGZ Centraal Flevoland in Almere en de jury was unaniem over de keuze om haar uit te roepen tot beste vrouwelijke manager van 2016: “Karen is altijd in zichzelf blijven investeren, zowel in de diepte als in de breedte. Zij is een specialist met managerskwaliteiten. Het resultaat is een doorlopende carrièrelijn met steeds meer verantwoordelijkheid voor personeel en processen.”

 

Beste vrouwelijke MKB-ondernemer: Pascale Jongejans

Al ruim twintig jaar is Pascale Jongejans eigenaresse van SecretariaatsBuro B.V., vestiging SecretariaatsBuro Flevoland. De jury: “In een lastige markt, waarin de afgelopen decennia veel is veranderd en het een absolute ‘must’ is om te blijven vernieuwen en met je tijd mee te gaan, is Pascale blijven groeien en heeft zij nog altijd groeiambities.” Voor de jury reden om Pascale uit te roepen tot beste vrouwelijke MKB-ondernemer van 2016.

 

Beste vrouwelijke zelfstandige professional: Aurelia Ebbe

Met maar liefst twee bedrijven – MEGA Media en designlabel ‘La Aurelia’ – is Aurelia Ebbe met recht een ondernemende kandidaat, aldus de jury. “Wij zijn onder de indruk van wat zij in een niche van de markt heeft weten neer te zetten. Aurelia is de verpersoonlijking van het credo ‘Be good and tell it’. Ze heeft een mooi product ontwikkeld met veel potentie.” Daarom roept de jury Aurelia uit tot beste vrouwelijke zelfstandige professional van 2016.

 

Winnares Publieksprijs 2016: Anne-Mieke Omtzigt

Sinds vorig jaar is er ook een publieksprijs. Alle genomineerden hielden een pitch, waarna de aanwezige leden van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen hun stem mochten uitbrengen. Anne-Mieke Omtzigt, eigenaresse van Vrouw & Klinieken in Lelystad, bleek de publieksfavoriet en mocht deze prijs in ontvangst nemen.

 

Jubileumverkiezing

Het is de vijfde keer dat het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar organiseert. Marga Janse: “De verkiezingen zijn een fantastische manier om het vrouwelijk ondernemerschap te promoten. Vanwege het jubileum had de avond bovendien een extra feestelijk tintje, met onder meer een optreden van Charly Luske en een gezellige afterparty.”