Enthousiaste reacties bij ‘Boost je ambities’-event: ‘Verrassend. Inspirerend. Verfrissend.’

Enthousiaste reacties bij ‘Boost je ambities’-event: ‘Verrassend. Inspirerend. Verfrissend.’

‘Verrassend, inspirerend en verfrissend.’ Dat waren de reacties van het merendeel van de 108 zakenvrouwen die deelnamen aan het ‘Boost je ambities’-event op Internationale Vrouwendag in de Rabotoren. Het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen, Rabobank Almere en Vereniging Bedrijfskring Almere kijken terug op een geslaagde avond.

Franc WeerwindNa het openingswoord van Saskia Hoogwoud sprak burgemeester Franc Weerwind de aanwezigen toe. Hij vertelde niet alleen over zijn jeugd, opvoeding en de rol van zijn moeder, maar ook over zijn ervaringen als burgemeester met ondernemers. “Innoverende ondernemers zijn hard nodig in deze stad.” Een van de deelneemsters, zakenvrouw Bernie Janssen, waardeert zijn open(hartig)heid: “Erg leuk en bijzonder onze burgemeester op deze manier te leren kennen. Ik had een heel ander beeld van hem.”

Aan de (hart)slag
Na zijn indrukwekkende betoog namen sprekers Saskia van
Es en Esther van Toledo de deelneemsters mee in hun (zaken)wereld. Leidinggevende Saskia van Es, verantwoordelijk voor de tak Sociaal Ondernemen bj KPN, gaf met haar 7 tips een inkijkje in het bedrijfsleven. “Hilarisch en treffend, hoe ze het verschil tussen man en vrouw duidde; ze leek wel een geroutineerd stand-up comédienne”, aldus schrijfster Linda Graanoogst.

Leiderschapscoach Esther van Toledo daagde in haar workshop daarna de aanwezigen uit om in hun werk ‘meer te gaan voelen’. “Ambitie associëren we meestal met wilskracht en sterk zijn. Maar het gaat meer om toelaten dan om loslaten”, zegt Van Toledo. “Sta eens stil bij wat je ervaart, in je hart. Visualiseer wat je wilt bereiken. En doe dat dan maal 10! Denk gróót.” De reacties op haar workshop waren lovend: “Verrassend, inspirerend en boostend.”

Cheque voor Broodje Hagelslag
Esther van ToledoEen deel van de bijdrage voor deze avond ging naar het goede doel, de Stichting Broodje Hagelslag. Deze Almeerse stichting zet zich in voor vrouwen en jongeren die door omstandigheden buiten de samenleving dreigen te vallen. Oprichter Cindy Hoebdar kreeg uit handen van directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank Almere, Monique van de Wakker, een cheque van 1.250 euro in ontvangst. Hoebdar reageerde: “We zijn super dankbaar, ontzettend blij en ook overweldigd met dit bedrag!” Toen een ervaringsdeskundige haar levensverhaal deelde en vertelde wat de stichting voor haar betekend heeft, bleef de hele zaal muisstil. “Indrukwekkend!”, vond juriste Meriem Bekretaoui.

Na dit avondvullende programma is er nog tot 23.00 uur flink genetwerkt bij de borrel. Organisatoren van dit Boost je ambities-event, het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen, Rabobank Almere en Vereniging Bedrijfskring Almere kijken dan ook terug op een geslaagde avond.

 

Foto’s: Mona Alikhah