Twaalf-en-een-half-jaar Flevolandse Zakenvrouwen – Feest

Twaalf-en-een-half-jaar Flevolandse Zakenvrouwen – Feest

Vrijdag 11 september was het zover. We vierden ons 12,5-jarig bestaan op de prachtige locatie, Kip & Ei Dubbel-Op aan het Kemphaanpad te Almere. ‘Pak je positie’ was het centrale thema van de avond.

Na de Algemene Ledenvergadering (ALV), druppelden de overige gasten binnen. Onder toeziend oog van de gastvrouw van deze avond, onze secretaris Brigitte Hulscher, die de gasten vriendelijk toch dringend verzocht om de RIVM-regels op een juiste manier te handteren, nam iedereen plaats. Onze voorzitsters Marcia Richardson & Jannie van den Berg openden de avond.

Zoals Marcia Richardson in de ochtend al had verteld bij Omroep Flevoland, die ook de hele avond vertegenwoordigd was, vertelde ze dat het netwerk een steeds betere visie krijgt waar we heen willen en werd er opgemerkt dat er steeds meer behoefte is om elkaar op te zoeken en vooral ook om kennis te delen. “En dan niet alleen op de persoon, maar ook op de inhoud zoeken we elkaar steeds vaker op”, ging ze verder. “Hoe kan je vooral in deze tijd zichtbaar blijven als expert en hoe kan je dat nog verder uitbreiden? Dit staat los van het vrouwelijke en mannelijke maar gaat vooral over hoe je dat moet doen.” De slogan van de avond was dan ook niet voor niets ‘Wees geen struisvogel maar een flamingo’.

De eerste spreekster van de avond was wethouder Maaike Veeningen. “Wij vrouwen zijn sneller geneigd om ‘sorry’ te zeggen”, waren de eerste woorden van Maaike. “Sorry dat ik je nog niet heb teruggebeld, sorry ben ik te laat? en sorry maar ik moet nu echt naar huis om de kinderen in bed te leggen. Hier moeten we mee ophouden. Het is nergens voor nodig.”

Na Maaike Veeningen werd het woord gegeven aan oud-burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma. Zij gaf onder andere het volgende antwoord op te vraag: Hoe pakken wij als vrouwen een positie in bestuurlijke functies en de politiek? “Wij vrouwen willen in alles de beste zijn. De beste minnares, werkneemster, moeder, vriendin, luizenmoeder, zus, kokkin en dan ook nog het huis spik en span aan de kant. Dames, ik kan jullie vertellen, dat gaat niet lukken. Er zullen aspecten zijn die je moet laten vallen om de positie te pakken waarin jij jezelf het beste kunt profileren”, aldus Annemarie. “Maar ik kan jullie één ding vertellen”, vervolgt Annemarie haar speech, “hoe hoger je positie, hoe meer je baas wordt over je eigen agenda en dus je eigen tijd. Wij vrouwen moeten onze positie pakken.”
Voordat de volgende inspirerende spreekster het podium betrad zorgden de danseressen van Priz Dansstudio, het bedrijf van het jongste lid van ons Netwerk Priscilla Rijff, voor een spetterende dansshow.
Daarna was het tijd voor Eva Brouwer. Eva van Pak je Podium is spreker, presentatiecoach en schrijver. “Haal je kop uit het zand en steek je kleurrijke nek uit. Vertel je boodschap, sta op als expert en schuw het beeld niet”, startte kleurrijke Eva haar talk. Ook daagde ze het publiek uit om ter plekke het podium te pakken om iets te vertellen over jezelf wat je nog niet gedeeld hebt met anderen. Want het delen van persoonlijke situaties die eigenlijk niets met je bedrijf te maken hebben maken je wel menselijker en mogen juist ook gezien en gehoord worden. Na afsluiting had Eva voor iedereen nog een verrassing. We kregen dan ook haar 10-delige online videocursus ‘Live met lef’ cadeau.

Toen was het de tijd om zelf ook gaan bewegen. Onder leiding van Priscilla werd er flink geswingd. Geen voetjes van de vloer maar handjes in de lucht.

Warmgedraaid door de tropische sferen die uit de boxen kwamen werd de DJ Kai discobingo ingezet. Geen cijfers maar liedjes stonden op de uitgedeelde bingokaarten. Onder het genot van een drankje en hapje, verzorgd door de catering van Kip & Ei Dubbel-Op, werd de bingo ingezet. Mooie prijzen werden er uitgedeeld maar ook valse bingo’s kwamen voorbij.

Onder leiding van DJ Kai sloten we de avond swingend af, waarbij een aantal leden dansend hun podium had gepakt. Vanzelfsprekend met in achtneming van de 1,5 meter. Om 23:00 uur ging iedereen voldaan naar huis. Ons netwerk van Flevolandse Zakenvrouwen staat onder andere voor verbinding met haar leden. Verbinding heeft er zeker plaatsgevonden op deze fantastisch georganiseerde feestavond. We kunnen terugkijken op een inspirerende maar ook vooral op een gezellige avond. Op naar de volgende 12,5 jaar!

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland, de Rabobank, Okkerse & Schop Advocaten en Second Home Kinderopvang.

Fotocredits: www.remcovdbraak.nl

N.B. Door het foto-perspectief lijkt het soms of de 1,5 meter niet altijd is gehandhaafd.