Flevolandse Zakenvrouwen 2015 zijn bekend!!

Flevolandse Zakenvrouwen 2015 zijn bekend!!

Op donderdag 18 juni 2015 zijn in het Agora Theater in Lelystad de Flevolandse Zakenvrouwen van het jaar 2015 bekendgemaakt:

  • In de categorie Managers: Ellen van Poorten van USG People, HR professionals
  • In de categorie Zelfstandig Professional: Jolanda Wicherson, coach, trainer, auteur uit Emmeloord
  • In de categorie MKB ondernemer: Ria Dekker van FrieteRia/Dubbeldekker uit Dronten

Banner publieksprijs

De Flevolandse Zakenvrouw 2015 Publieksprijs ging naar thrillerschrijfster Ilse Ruijters uit Almere. Op de foto samen met voorzitter van het netwerk Marga Janse (links).

Alle winnaressen maar natuurlijk ook de genomineerden van harte gefeliciteerd! De verkiezingskoorts is weer wat gezakt. Het was een mooi feest waarvoor we iedereen willen bedanken… genomineerden en hun gasten, sponsoren, juryleden, bestuur en bovenal onze leden.

 Beste vrouwelijke manager van Flevoland

Ellen van Poorten, USG People, Almere 

Uit de nominatie: “Ze is een verbinder die altijd denkt in kansen en mogelijkheden. Ze wil inspireren en geeft anderen de ruimte om het op hun manier te doen. Dit doet zij op basis van vertrouwen, ruimte, diversiteit en zelfstandigheid. Haar motto is: Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”

De jury: “Zij heeft een duidelijke voortrekkersrol binnen een grote onderneming. Haar ‘span of control’ is groot. Haar positie bereikte ze met veel doorzettingsvermogen en ambitie en ook nog eens in relatief korte tijd. Een mooie prestatie. De jury benoemt Ellen van Poorten daarom tot beste vrouwelijke manager van 2015.”


 

Beste vrouwelijke MKB-ondernemer van Flevoland

Ria Dekker, FrieteRia, Dronten

Uit de nominatie: “Haar bedrijf is een begrip in Dronten en omstreken. Het afgelopen jaar ontving zij zo’n 80.000 klanten. Mensen voelen zich bij haar thuis en vertellen haar hun verhaal. Haar vaste crew zet zich graag in en het ziekteverzuim is opzienbarend laag (0,3%). Het bedrijf is en blijft in beweging en de maatschappelijke betrokkenheid is groot.”

De jury: “Achter de eenvoudige snack gaat een mooi bedrijf schuil. Ria heeft niet alleen financieel alles goed op orde, maar heeft ook een heldere visie op de toekomst. Ze heeft haar bedrijf uitgebouwd naar een veelzijdig horecabedrijf en investeert veel in lokale maatschappelijke betrokkenheid. Redenen genoeg voor de jury om Ria Dekker tot beste vrouwelijke MKB-ondernemer van 2015 te benoemen.”


 

Beste vrouwelijke zelfstandige professional van Flevoland

Jolanda Wicherson, Emmeloord

Uit de nominatie: “Met tomeloze energie weet zij steeds nieuwe dingen te bedenken en anderen te enthousiasmeren. Ze is een voorbeeld voor veel ondernemende vrouwen. Zowel in haar directe omgeving als daar buiten. Zij helpt andere ondernemers zichtbaarder te worden en is dan ook een veelgevraagd spreker als het gaat over ondernemerschap en netwerken.”

De jury: “Haar onderneming getuigt van bestendigheid en doorzettingsvermogen. Dit heeft te maken met een goede productontwikkeling, maar ook met talent om de dingen goed te organiseren en mensen aan je te binden. Voor de jury reden om Jolanda Wicherson te benoemen tot beste vrouwelijke zelfstandige professional van 2015.”


 

Publieksprijs gekozen door de leden van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen

Ilse Ruijters, (thriller)schrijfster, Ruijters.nl, Almere

Uit de nominatie: “Dankzij haar focus, discipline, ambitie en passie leeft zij nu haar droom. Zij doet wat zij het liefste doet, al moet zij soms ‘tijd kopen’ om haar creatieve doelen te halen. Ze durfde te kiezen en dat maakt haar gelukkig én succesvol.”


 

Foto’s

Met dank aan fotograaf Remco van den Braak van Fotostudio87 uit Almere voor de prachtige foto’s! Wil je gebruik maken van de hoge resolutiefoto’s (inclusief de foto’s per winnares met jurylid) dat kan natuurlijk maar… wel o.v.v. van Fotostudio87!

Klik hier voor de wetransfer link!