Foto’s en verslag bezoek Tweede Kamer

Foto’s en verslag bezoek Tweede Kamer

Een aantal Flevolandse Zakenvrouwen bracht donderdag 11 februari een bezoek aan de Tweede Kamer. Het was een inspirerende bijeenkomst!

Het persbericht over het geslaagde bezoek:

DEN HAAG – Maar liefst tweeëntwintig Flevolandse zakenvrouwen zijn donderdag 11 februari met de trein naar Den Haag vertrokken voor een bezoek aan de Tweede Kamer. “Het was een informatieve, leuke dag!”, zegt Marga Janse, voorzitter van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen.

Daar aangekomen sloot Manon Westenbroek, werkzaam bij de PvdA-fractie met als specialisatie Defensie en tevens lid van het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen, zich bij hen aan. De rondleiding in het Tweede Kamergebouw bracht hen naar de Handelingenkamer, ofwel ‘Harry Potter-room’. Ook konden zij een deel van het vluchtelingendebat meepikken. Deze middag was Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA), hun gids.

Werkbezoeken en persoonlijke gesprekken
Enthousiast en bevlogen vertelde zij dat politici – net als ondernemers – hun ‘opdrachten’ binnenhalen; een eenmaal gelanceerd voorstel wordt uiteindelijk een wet. Zo is deze politica trots dat zij in de alcoholwetgeving de leeftijd van 16 naar 18 jaar heeft weten op te schroeven. Daarnaast is Bouwmeester blij dat kinderen van ouders in de gevangenis tegenwoordig professionele hulp krijgen dankzij haar inzet. Immers, ‘deze kinderen hebben niet om die situatie gevraagd’. In het gesprek met de ondernemers uit Flevoland (h)erkende zij de maatschappelijke eisen die aan vrouwen gesteld worden. Via werkbezoeken en persoonlijke gesprekken in het land doet Bouwmeester ideeën op om de Nederlandse maatschappij te verbeteren.

Na dit bezoek volgde een diner in de binnenstad. De zakenvrouwen kijken terug op een informatieve, leuke dag. “Het was een informatieve, leuke dag!”, besluit Marga Janse, voorzitter van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen.
Een foto-impressie.