Informatie over het coronavirus en steunmaatregelen

Informatie over het coronavirus en steunmaatregelen

De gevolgen van de unieke situatie waar wij ons momenteel in bevinden door COVID-19 raken ons allen. De impact van de huidige maatregelen op het bedrijfsleven zijn enorm.

Als netwerk helpen wij jou de informatie te vinden die je op dit moment nodig hebt.

Steunmaatregelen voor ondernemers en ZZP’ers

Wil je gebruik maken van de financiële regelingen van de overheid voor ondernemers en ZZP’ers, dan kan je hiervoor in Flevoland terecht bij het Zelfstandigenloket Flevoland (let op: dus niet via de gemeente!). 

Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) is een samenwerkingsverband van de zes Flevolandse gemeenten (Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde). Als gemeentelijk loket zorgt het ZLF voor kredietverlening en inkomstenondersteuning voor ondernemers die wonen in Flevoland. 

Zij werken nauw samen met het ministerie. Het ZLF is nu al druk bezig om de regelingen om te zetten naar concrete aanvraagprocessen. Zodra de ins en outs van de regelingen bekend zijn, staat er een team paraat om alle aanvragen z.s.m. te verwerken.

Meld je nu aan

Kortom, mocht je nu al weten dat jij gebruik wilt gaan maken van een regeling (ondanks dat de criteria uiteraard nog niet volledig bekend zijn), is het belangrijk om je NU alvast aan te melden.

Het intakeformulier vind je hier: https://www.zelfstandigenloketflevoland.nl/index.php/overig/intakeformulier.

Verwacht wordt dat er op woensdag 25 maart meer bekend is over de regelingen. Dan wordt het proces opgestart, ontvangen ondernemers die het intakeformulier hebben ingevuld het aanvraagformulier en start het ZLF met de verwerking van de aanvragen. Het streven is deze binnen 4 weken af te handelen. Indien noodzakelijk, kan er een voorschot verstrekt worden.

Ondernemers die meer financiering of hulp nodig hebben en die wonen of een bedrijf hebben in Flevoland, kunnen terecht bij https://www.mkbdoorgaan.nl/nl. De dienstverlening is kosteloos voor de ondernemer en wordt vergoed door de gemeenten en Provincie Flevoland. MKBdoorgaan.nl zorgt voor een snelle toeleiding naar de juiste hulp naar zowel private als publieke partijen.

MKBDoorgaan.nl – Jannie van den Berg

Onze voorzitter Jannie is directeur en mede-initiatiefnemer van MKBDoorgaan.nl en is nu namens het ZLF extreem druk om de ondersteuning van de overheid door te vertalen naar een concrete invulling voor ondernemers en ZZP’ers.

Jannie heeft met Horizon Flevoland, de Provincie Flevoland en de gemeenten overleg over het brede pakket in Flevoland. 

Beluister hier Jannie in een interview met Omroep Flevoland.

Meer informatie:

https://www.horizonflevoland.nl/

https://www.flevoland.nl/

https://www.rijksoverheid.nl/

https://www.rivm.nl/

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/home/home

https://www.rvo.nl/

https://www.kvk.nl/

Help elkaar!

In deze unieke tijd willen wij er zijn voor onze leden. Voor het delen van jouw situatie, kennis, vragen of tips, of voor een luisterend oor of het betuigen van jouw medeleven, kan je terecht in onze Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/netwerkflevolandsezakenvrouwen. Deze groep is privé en alleen toegankelijk voor onze leden.

Overige ontwikkelingen volg je op onze Social Media pagina’s:

Facebook https://www.facebook.com/NetwerkFZ/

LinkedIn https://www.linkedin.com/company/netwerk-flevolandse-zakenvrouwen/