Irma van der Mee – Dubbel-Op

Irma van der Mee – Dubbel-Op

Naast diverse soorten pannenkoeken, kip- en ei-gerechten biedt Irma en haar man Arie ook de mogelijkheid om een pannenkoek met slakken en insecten te eten in een echt kasteel. Restaurant Kip & Ei Dubbel-Op is gevestigd in een moderne variant van een waterkasteel op landgoed De Kemphaan. Irma over deze mogelijkheid: “Uit heel het land komen mensen hier om insecten eten. Ze vinden het heel spannend en een beetje eng om een sprinkhaan op te eten of om bitterballen van meelwormen te bestellen. Maar vrijwel iedereen is enthousiast.”

Irma over hoe ze hier mee begonnen is: Ik was in 2012 Flevolandse zakenvrouw van het jaar geworden en bij de uitreiking stond ook een kraampje met eetbare insecten. Ik sloeg daar meteen op aan. Het is innovatief, duurzaam en vernieuwend. Daarna ben ik met Arie de keuken ingegaan en hebben we hapjes gecreëerd. Wat heel belangrijk bleek is om de insect zichtbaar te maken. Dus niet de meelwormen vermalen, maar laten zien. Dat maakt het voor mensen tastbaarder en daardoor is het bijzonder eten.”

Omdat Kip & Ei restaurant Dubbel-Op gesloten is door het corona-virus en heeft Irma een nieuwe activiteit ontwikkeld. Zij maakt nu Irma mondmaskers om zo toch een bijdrage te leveren in deze tijd. Deze zijn voor de verkoop aan particulieren en voor de zorg, zie  www.oudfits.com

Irma is Flevolandse Zakenvrouw 2012 categorie MKB.