Karin van Keimpema – Hart Denken

Karin van Keimpema – Hart Denken

Mijn naam is Karin van Keimpema, als ervaringsdeskundige en coach stimuleer ik vrouwen met kanker weer te leven in plaats van overleven door (los) te laten en te houden van zichzelf!

De diagnose kanker zet je hele leven op zijn kop en je stapt in een achtbaan van emoties. Boosheid, verdriet, machteloosheid en angst zorgen voor behoorlijk wat stress.  Je agenda wordt overgenomen door het ziekenhuis. De regie op je leven raak je kwijt en je bent aan het overleven in plaats van leven.

Jarenlang was ik een ambitieuze, hardwerkende zakenvrouw. Een heel  rationeel persoon. Handelend vanuit mijn verstand, mijn gevoel zette ik opzei en de signalen van mijn lichaam negeerde ik. Als kostwinner moest ik tenslotte toch zorgen voor brood op de plank, de hypotheek kunnen betalen, mijn kinderen laten studeren kortom vooral geen risico’s nemen…. Dat ik werk deed wat ik eigenlijk niet leuk vond was niet belangrijk het betaalde tenslotte goed, ik had status en ik was ambitieus.

Totdat ik in de knoop kwam met mezelf en in een burn-out terecht kwam. Helaas was dit pas het begin van een harde leerschool.

Door de diagnose borstkanker, twee jaar na mijn burn-out, stond mijn leven totaal op zijn kop. Ik zat al midden in een scheiding en daar kwam dit nog “even” bij. Maar door deze heftige gebeurtenis werd ik min of meer gedwongen alles verder los te laten, me over te geven aan het moment en volledig te leren vertrouwen op mezelf. Op mijn kracht, mijn positieve levenshouding en op de kracht van mijn lichaam om te herstellen. Ik heb geleerd te leven in het moment en dankbaar te zijn voor de hele kleine dingen in het leven en vooral te doen wat mij energie gaf.

Stap voor stap kwam ik erachter wie ik ben, waar ik voor sta, wat mij energie geeft en vooral wie mij energie geeft en bij wie ik mag zijn wie ik ben, dat nee zeggen een optie is en voor jezelf zorgen en van jezelf houden niet raar is…

Ik geloof dat als je milder voor jezelf kunt zijn en het leven accepteert zoals het komt. Als je durft (los) te laten, te accepteren, omarmen in plaats van ertegen te vechten. Je groeit als persoon en de beste versie van jezelf wordt.

Ik volgde mijn hart en specialiseerde mij, in aanvulling op mijn opleiding als coach/counsellor, als mindful-en compassiecoach.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelname aan een mindfulnesstraining leidt tot minder stress, angst en somberheid. Bovendien verbetert het de kwaliteit van leven en welzijn. Je zult merken dat je weer meer plezier en levenslust ervaart!

E N  N U  L E E F  I K  M IJ N D  R O O M!

Een eigen coachingspraktijk waarin ik als coach en ervaringsdeskundige vrouwen die ernstig ziek zijn geweest, stimuleer te leven in plaats van te overleven door los te laten en te leren van zichzelf te houden.

Tevens werk ik als freelance re-integratiecoach voor mensen met kanker en chronisch zieken voor Stap.nu.

Wil je meer weten? Kijk gerust op mijn website https://hart-denken.nl/

Of neem contact met me op. Het lijkt me leuk om je te ontmoeten!

 

Hartelijke groet,

Karin van Keimpema