Marisja van Weegberg ontwerpt dit jaar de sculptuur voor de winnaressen

Marisja van Weegberg ontwerpt dit jaar de sculptuur voor de winnaressen

Kunstenares Marisja van Weegberg uit Lelystad ontwerpt dit jaar de sculptuur voor de winnaressen.
“Ik heb voor dit ontwerp gekozen omdat het mij opvalt dat ondernemende vrouwen vaak ‘out of the box’ denken: een idee begint met een zaadje en het kan op bijzondere wijze uitgroeien. De vormgeving is een vreemde constructie, die toch heel natuurlijk overkomt: eerst het blad, dan de steel en de bloem. Dit symboliseert het denken buiten de gebaande kaders. De sterke zakelijke kant komt tot uiting in het bloemblad van grof gegoten messing.
Het porcelein van de bloem symboliseert de verbindende, zachte ‘kwetsbare’ kant welke vrouwen vaak meenemen in het doen van zaken.”

De sculptuur is typerend voor de werkwijze van Marisja. Zij probeert wat onzichtbaar is vorm te geven en daarmee zichtbaar te maken.
Daar is zij wat ons betreft in geslaagd. Met deze sculptuur voor de verkiezingen heeft zij op treffende wijze de kracht van ondernemende vrouwen vormgegeven.

Over Marisja
Marisja studeerde in 1991 af aan de Kunstacademie in Breda, richting sculptuur. Ze is (bestuurs) lid van Kunstenaars Vereniging Flevoland.
Wil je werk van Marisja zien? Bezoek dan de expositie ‘De deining gekeerd’ in het Provinciehuis te Lelystad over de Zuiderzeewerken of de expositie ‘geluid’ in Museum Nagele, waar Marisja exposeert.

Meer zien van Marisja op
https://www.marisjavanweegberg.nl/

Noot van de redactie: de foto van de sculptuur volgt nog.