Nieuw lid Daphne van Akker stelt zich voor

Nieuw lid Daphne van Akker stelt zich voor

Bij elk nieuw lid stellen we enkele vragen

Wat doe je?
Ik geef organisatieadvies en begeleid teams bij verandertrajecten met mijn bedrijf The dialogue factor. Daarnaast ben ik mentor voor ambitieuze ondernemers.

Waarom doe je wat je doet?
Ik vind het geweldig om bedrijven en organisaties te helpen veranderen en groeien. Ik hou van de afwisseling; onderzoek doen, strategie bepalen, een voorstel doen, en met elkaar in gesprek en aan de slag gaan. Het is een mensgericht vak en dat ligt mij goed. Het is ook een vak wat je in samenwerking doet met de directie en de teamleden en andere betrokkenen. Welke strategieën en werkvormen ik inzet hangt af van de opdracht en wat er wenselijk en nodig is. Mijn expertise is het begeleiden van verandertrajecten op basis van waarderend onderzoeken, een vorm van toegepaste positieve psychologie die ontwikkelgericht en participatief is. Ik kijk steeds weer naar hoe het team optimaal kan functioneren, betekenis kan geven en impact kan maken. Daar krijg ik energie van.

Wat is jouw tip aan de zakenvrouwen in het netwerk?
Luister goed naar je klant. Check voortdurend je aannames.

Hoe ben je aan ons netwerk gekomen?
Ik wist al langer af van het bestaan van het netwerk. Ik zocht binnen de provincie naar een nieuw netwerk. Ik kwam het Flevolandse zakenvrouwennetwerk opnieuw tegen op Instagram en ik dacht het is tijd om mij aan te sluiten.

Fotocredits: StudioAnnemarije

Meer over het bedrijf van Daphne