Nieuwl lid Sylvia Kortlevers stelt zich voor

Nieuwl lid Sylvia Kortlevers stelt zich voor

Sylvia stelt zich graag voor:

Ik ben Sylvia Kortlevers 58 jaar, getrouwd met Huub Kortlevers. Samen zijn wij de eigenaren van HUVIA BV en Havenlodge BV. We hebben twee prachtige dochters beide behept met een gezonde  ondernemersgeest. De oudste, Tessa 30 jaar, Freelance verslaggever ‘rondwarend’ in het Hilversumse en, Jessie 26 jaar, zelfstandig ondernemer BNB Control en tevens beheerder van een BookingsPlatform genaamd marinaparcs.nl

Zelf wonen we sinds 1999 in Almere en kan oprecht zeggen: ‘met veel plezier’!. Nog niet zolang geleden zijn we verhuisd naar Almere Duin. Een idyllische ‘stek’!

Onze ondernemerskroniek begint in 2001. Onze ‘winkel’ hete destijds: ‘Thuis in de Badkamer’. Niet veel groter dan een postzegel, maar wat waren we Trots! Gaande weg begonnen onze inspanningen hun vruchten af te werpen en liepen de zaken best wel goed. We groeiden en namen er vervolgens een pand bij. Niet veel later hebben we ons aangesloten en ingekocht bij de IGM Holding – beter bekend als de ‘franchise-club’ van onder andere de Baderie en Bad-in-beeld.

Baderie Almere was vanaf toen een feit. We hadden een passende showroom en verzorgden de installaties geheel in eigen beheer. à in Almere en omgeving reden we rond met een bedrijfswagen voorzien van een ligbad op pootjes op het dak! Menigéén van jullie hier zullen deze nog wel herkennen! Excentriek – geniaal!

Ondertussen schrijven we 2008. De zaken lopen… zou bijna zeggen… meer dan naar behoren, breiden verder uit en daar staan we dan: ruim 450 m² bijzondere en exclusieve Showroom!  Als kanttekening wil ik graag wel melden, iedere ‘groei-stuip’ als ook verdere aanpassing of uitbreiding hebben we altijd autonoom gerealiseerd! Beter gezegd we hebben nooit geld geleend en alles met eigen middelen weten te ‘behappen’ en realiseren! Dit op enig moment tot letterlijk de laatste cent! En toen….. u als goed auditorium terugdenkend aan 2008…. Ja zeker, ook voor ons Dé Crisis!

En dan…..? Eerst ‘effe de bibberitus’ maar ook dan komt de ondernemersgeest toch weer boven drijven. Omdenken enne…. door!! Ondernemen is en blijft gewoonweg één grote uitdaging en avontuur!
Op dat moment zag de All- Inclusive Badkamer ‘het levenslicht’. Binnen één week hadden we de plannen gesmeed en het fenomeen gemonteerd in onze showroom. We adverteerde om de week grootschalig in de kranten: All- Inclusive Badkamer geleverd en geïnstalleerd voor € 9.999,-.
Zo wisten we het te redden. Dit concept heeft ons gewoonweg letterlijk en figuurlijk de crisis laten doorstaan en overleven!

Even een korte anekdote: binnen de franchise deden we het klaarblijkelijk heel goed. We zijn 2x Baderie van het Jaar geweest. Er wordt dan gekeken en beoordeelt op: ondernemerschap – uitstraling showroom – verkoopresultaten – beoordelingen van klanten – klantvriendelijkheid enz. bij een derde nominatie haalden we de een tactische tweede plaats!

In ons leven manifesteert zich nóg een ‘rode draad’ – beter gezegd in het leven van mijn man Huub – ontwaren we een ‘rode draad’ van boten, water en al wat meer hiermee van doen heeft. Zijn ultieme ‘jongensdroom’ een soortement botenverhuurbedrijf. Dit hebben we mogen en kunnen realiseren in de Jachthaven Naarden.

Tijdens een van de ondernemers overleggen aldaar vroeg de eigenaar van de haven of wij als ondernemers eens willen nadenken over het probleem van de lege ligplaatsen of beter de leegloop van de haven?

Al rijdende naar huis is de Havenlodge Houseboat ontstaan. Maar alléén een idee is niet genoeg. Daar is de haven niet mee geholpen. Dus op naar de tekentafel! Na diverse brainstormsessies en bezoeken afleggend aan de benodigde beurzen is daar dan ons eerste Proto-type! à Op naar de haven!
We boekten het benodigde succes en dus bouwen we er nog één en nog één. Bij nr. 5 haalt echter de spreekwoordelijke harde werkelijkheid ons in en zorgt de bankstand voor de oorbare ‘koude douche’. Centjes op…. en nu?

Vrienden en bekenden raden ons aan: Ga naar de Hiswa in Amsterdam! Eerst wat schoorvoetend en onwennig melden we ons aan.

En ja hoor! We krijgen een plek toegewezen en mogen zelfs meevaren met de prominentenparade tussen al die Miljoenenjachten. Hilarisch!

Vanaf dat moment gaat het force majeur vooruit en kregen we het steeds drukker. Verkoop loopt achtbaar en de euro’s beginnen de goede kant op te rollen.
In die periode kwam onze dochter Jessie, na enkele jaren Mallorca, weer terug naar Nederland. In eerste aanleg geen werk maar zij ‘dook’ letterlijk en figuurlijk in een verhuurplatform en zo ontstond Marinaparcs inmiddels goed voor een kleine 300 bedden.

We zien ondertussen 2018 op de kalender staan.

Of de ‘duvel’ er mee speelt meldt één van de medewerkers en topverkoper zich met de woorden: ‘Of ik ga weg of ik neem de zaak over’!

De persoon in kwestie, Demian,  werkt al bij ons vanaf zijn 17e. Eerst als monteur maar al snel blijkt dat hij veel meer in zijn ‘mars’ heeft. Neem hem onder m’n hoede en hij ontpopt zich tot een ras-verkoper en meer…..!
Nu….. een HBO bedrijfskunde rijker, Topverkoper en ondernemer in hart en nieren hebben we hem de mogelijkheid geboden de zaak over te nemen. Dit is per 1 januari 2019 een feit.

Af en toe vraagt hij of ik een ‘bakkie’ kom doen om even te sparren, maar ik kan oprecht en met trots zeggen dat hij doet het beter dan ons!

Vanaf toen heb ik en hebben wij ons volledig gestort op de Houseboats.

 

 

 

 

 

 

 

We zien een enorme trend mogelijk mede gevoed door Corona.

Ons huidige bedrijf Havenlodge groeide en groeide en neigde ernaar dat we het zelf niet meer konden ‘verhapstukken’. Klaarblijkelijk stonden de sterren voor ons weer gunstig.

Juli jongstleden zijn we een volledige samenwerking aangegaan met een tweetal zakenpartners. William een bedrijfsjurist/ financieel adviseur en Roy, raadslid uit Zeist, straffe inkoper – geduchte verkoper en beide ondernemers pur-sang.

Deze heren nemen in hun netwerk een Bio-Eco-Hout Skelet Bouw mee met eigen serieuze productielocatie en twee architect/tekenaars.

 

Vanaf nu kunnen we eigenlijk aan alle wensen voldoen. Voor ieder project of particulier zijn eigen ontwerp, snellere productie, CUSTOM MADE. De sky bijna de limit!

 

Verder hebben we het alléén recht in Nederland weten te bemachtigen voor onze unieke drijvers. Ook hebben we het alléén recht voor, de op dit moment als enige gecertificeerde en goed gekeurde, Biologische Waterzuiveringsinstallatie en Zoetwater maker in de gehele BeNeLux.

 

Vanwege het exceptionele Bio-Eco-Hout Skelet Bouw concept kunnen we tevens grondgebonden woningen, drijvende woningen als ook Tiny Wagons realiseren in optima forma.

 

 

Onze Houseboats bouwen we derhalve ook meer en meer duurzaam – verantwoord – circulair en autarkisch/off-grip of te wel volledig self-supporting.

 

Als Havenlodge hebben we naast Nederland ook Houseboats geleverd in Berlijn en Parijs. Zeker ook de Duitse markt is meer dan geïnteresseerd!

Onze eerste gezamenlijke projecten in Zeeland, Friesland en Limburg zijn een feit! Meerdere posities verspreid over Nederland zitten reeds in de pijplijn.

Kortom Havenlodge Houseboats – vanuit een hobby begonnen – stevent af op een positie als ‘hoofdklasse’ speler in de markt..