Omdat vrouwen anders zijn!

Omdat vrouwen anders zijn!

Flevolandse Zakenvrouwen brengen bedrijfsbezoek aan Vrouw & Klinieken

Bedrijfsbezoek-Vrouw-en-Klinieken-2Het was een waar feestje op 11 mei bij Vrouw & Klinieken in Lelystad. Voor menigeen een feest der herkenning, zowel op het gebied van vrouw zijn als op het gebied van ondernemer zijn.

Natuurlijke ontwikkeling
Na een gezellige ontvangst volgde een presentatie van gynaecologe Anne Mieke Omtzigt. Daarin vertelde zij over het proces dat ze heeft doorlopen sinds de start van haar bedrijf in 2012. Haar zoektocht kenmerkte zich door een soms moeizame samenwerking met derden. Zelf ziet zij dit proces als een natuurlijke ontwikkeling, die haar veel heeft geleerd. Zoals het herkennen van verschillende belangen en het blijven focussen op het eigenlijke doel: zorg op maat met aandacht voor de cliënt. In haar loopbaan als gynaecologe heeft ze vele rollen vervuld binnen het ziekenhuiswezen. Toch bleek steeds weer dat ze haar werk niet kon doen zoals ze wilde: de patiënt centraal stellen, met als uitgangspunt de holistische benadering, waarbij lichaam en geest één zijn.


Neurotransmitters

Na dit inspirerende verhaal volgde collega Monica Weijers met een preseBedrijfsbezoek-Vrouw-en-Klinieken-3ntatie over het belang van neurotransmitters. Deze zorgen voor de communicatie in het lichaam. Aan de hand van een toelichting op vier neurotransmitters maakte zij duidelijk hoe belangrijk maatwerk in de gezondheidzorg is. Niet voor niets bestaat het eerste bezoek dat patiënten aan Vrouw & Klinieken brengen uit een gesprek van een uur, waarin ook een test wordt afgenomen om de neurotransmitters te meten. Voeding, ontspanning en slaap hebben veel invloed op het functioneren van de neurotransmitters. Dat rust en ontspanning belangrijk zijn, werd hier vanuit een nieuwe invalshoek concreet gemaakt. Het was een zeer leerzame presentatie.

Netwerken
Het bezoek aan de kliniek werd afgesloten met een gezellig drankje, waarna nog een heerlijk diner volgde bij Hof van Lelystad. Voor zowel leden als niet-leden van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen was dit weer een mooie gelegenheid verder te praten, ideeën uit te wisselen en te netwerken.