‘Stoere dame, dynamisch en met lef’

‘Stoere dame, dynamisch en met lef’

Kunstenares Esther van der Zee heeft voor de verkiezingen van de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar een beeldje ontworpen. Hiervan worden vier exemplaren door Marga Janse, de voorzitter van dit vrouwennetwerk, op donderdagavond 18 juni in het Agoratheater in Lelystad aan de winnaressen uitgereikt. De kunstenares vertelt: “Het beeldje dat ik heb gemaakt is een stoere dame; een dynamisch beeldje dat uitdrukt dat de zakenvrouw grote stappen zet, soms ook in het ongewisse en dat vraagt lef.”

Van der Zee ziet het netwerk als ‘een omgeving waarin vrouwen elkaar kunnen inspireren en versterken’. “Vrouwen doen op een andere manier zaken dan mannen. Mannen praten liefst over hun successen. Vrouwen zijn vaak bescheidener over hun prestaties en durven hun onzekerheden te delen. Dat ze intussen met minstens zoveel lef ondernemen mag in de schijnwerpers gezet worden. En,” vervolgt zij: “misschien hebben we meer behoefte aan rolmodellen van succesvolle zakenvrouwen waaraan we ons kunnen spiegelen… Ik hoop in elk geval dat de winnende vrouwen zich in mijn beeldje herkennen en zichzelf zien als die stoere vrouw die de grote stap heeft gewaagd.”

Aanmelden
De toegangsprijs voor deze feestelijke verkiezingsavond is slechts 27,50 euro. Marga Janse: “Heb je je nog niet aangemeld voor hét zakelijke ondernemersevent voor vrouwen in Flevoland, wacht dan niet langer, want het loopt storm.” Aanmelden voor de Verkiezing voor Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar gaat heel eenvoudig. Klik hier!