Verkiezingen

Verkiezingen

Sinds 2012 organiseren we de jaarlijkse Verkiezingen Flevolandse Zakenvrouw.

Met de verkiezingen willen we ondernemende vrouwen in Flevoland een boost geven. Elk jaar geven wij vrouwelijke ondernemers en managers letterlijk een podium. Dat is nog steeds nodig, want vrouwelijk ondernemerschap is nog altijd onderbelicht. Vrouwen zijn vaak te bescheiden en deze verkiezingen geven hen vaak een extra boost in hun ondernemerschap.

Voor drie categorieën is de titel Zakenvrouw van het Jaar binnen te slepen:

  • zelfstandig ondernemer
  • MKB ondernemer
  • manager

Daarnaast kunnen leden van het netwerk tijdens de verkiezingsavond stemmen voor de publiekslieveling.
Voor de manager geldt de voorwaarde dat zij in Flevoland woont/of werkt. Het bedrijf van de ondernemer moet in Flevoland gevestigd zijn.

Over de nominatie: goed voor je bedrijf en je ontwikkeling
Deelnemers die je ooit zijn genomineerd zeggen unaniem: “Doe mee! Het is goed voor je eigen ontwikkeling en die van je bedrijf”.

Jury
Een onafhankelijke en deskundige jury buigt zich over de voorgestelde kandidaten. Uit de voordrachten selecteert de jury de genomineerden. De bedrijven van de genomineerden worden beoordeeld op hun financiële positie, bedrijfsvoering, maatschappelijk verantwoord ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid maar ook op het marketing- en communicatiebeleid en het toekomstperspectief.
Tijdens het traject worden de genomineerden in workshops en pitchtrainingen helemaal klaargestoomd voor de verkiezingen. Het verrijkt de deelnemers en geeft ze een enorme boost.

Kijk verder op deze pagina voor een indruk van voorgaande jaren.


    Platina sponsor van de Verkiezing van het Jaar 2021 is Almere City FC


De Verkiezingen 2020 zijn vanwege de coronacrisis geannuleerd.


Flevolandse Zakenvrouwen 2019

Met dank aan BC1 voor de mooie filmopnames

Flevolandse Zakenvrouw 2019 na spannende race bekend

Na een feestelijke én spannende finale voor de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2019 werden donderdag 20 juni jl. in het Aviodrome te Lelystad de winnaars bekendgemaakt.
Tijdens de verkiezingsavond, georganiseerd door het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen, werden de drie winnaressen in de verschillende categorieën en van de publieksprijs bekendgemaakt. Duo voorzitter Marcia Richardson: “Ik ben supertrots op de winnaressen. Alle drie zijn het prachtige zakenvrouwen.”

De avond werd geopend door burgemeester Ina Adema en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van sponsoren uit het bedrijfsleven. Negen zakenvrouwen waren genomineerd voor de gewilde titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2019, verdeeld over drie categorieën.
De jury o.l.v. burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde riep Nasima el Bachiri-Ouamar van Bflex Cleaning uit Almere uit tot beste vrouwelijke ondernemer in de categorie MKB. Volgens de jury heeft Nasima, naast aandacht voor de klant een grote persoonlijke betrokkenheid bij al haar medewerkers uit diverse lagen en culturen uit de samenleving. In het ondernemen onderscheidt Nasima zich door van mens tot mens te ondernemen.

In de categorie ZP nam Sarita Langenhof van Newborn Spa vol ongeloof de prijs in ontvangst. De jury roemt het feit dat Sarita het aandurfde om een heel nieuw concept te introduceren in Nederland. Newborn Spa biedt een veilige en professionele omgeving waarin ouders op een unieke manier de ontwikkeling van hun baby kunnen stimuleren.

Jolien Hoek van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere werd gekozen in de categorie manager. In haar pitch roemde zij de vele vrijwilligers en mantelzorgers die dagelijks met liefde hun taak uitvoeren. Volgens de jury zit maatschappelijke betrokkenheid in het DNA van Jolien, die als manager sterk stuurt op kernwaarden en sfeer, en veel ruimte durft te geven.

Winnares Publieksprijs 2019
Sinds een aantal jaren is er ook een publieksprijs. Alle genomineerden hielden een pitch, waarna de aanwezige leden van het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen hun stem mochten uitbrengen. Nasima el Bachiri-Ouamar is er stil van en vindt het een hele eer dat zij ook de publieksprijs mocht ontvangen.

Het was de achtste keer dat het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen de verkiezing organiseerde. Duo voorzitter Jannie van den Berg: “vrouwelijke ondernemers zijn vaak veel te bescheiden in wat ze doen. Met de verkiezing willen we powervrouwen die een mooi bedrijf hebben opgebouwd of manager zijn een podium geven. Uit eigen ervaring  (Zakenvrouw 2014) heb ik ervaren dat de nominatie het bedrijf of organisatie een flinke boost geeft.” Het Aviodrome bleef nog lang onrustig omdat de aanwezigen konden dansen tijdens een optreden van zangeres Saskia Soulful en DJ Ries.

Foto credits: Romance Shoots uit Almere


Flevolandse Zakenvrouwen 2018

Emmeloord podium van spetterende verkiezing Flevolandse Zakenvrouw 2018

Na een feestelijke én spannende finale voor de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw 2018 werden donderdag 21 juni jl. in theater ’t Voorhuys de winnaars bekendgemaakt. Burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder opende de verkiezingsavond.

De jury riep Sifra Douma van Ukje.nl  uit Lelystad tot beste vrouwelijke ondernemer in de categorie MKB. “Sifra is een ondernemer pur sang en durft een nichemarkt te kiezen, waar ze zich aan houdt. Ze heeft het lef te investeren om te groeien en buitenlandse markten te veroveren” aldus de jury.

In de categorie ZP stond vorig jaar Mitra la Grand uit Emmeloord met de trofee in haar handen. Dit jaar nam de Almeerse Debby Toorenaar van Media Missie vol ongeloof en emotie de prijs in ontvangst. De jury roemt het feit dat zij heel Flevoland op de kaart heeft gezet met haar promofilm, die volledig met sponsoring tot stand is gekomen. “Ik hoop dat mensen trots zijn op wat ik heb gedaan voor de provincie. Ik ga nu waarschijnlijk een nieuw avontuur in en voel vooral heel veel blijdschap”.

Sandra Rossen van Dierenkliniek Almere Stad ging er met de publieksprijs vandoor.

In totaal waren er voor de verkiezing 60 kandidaten voorgedragen. Op basis van interviews, bedrijfsbezoeken, boekenonderzoeken en presentaties werden de kandidaten beoordeeld, met de finale als beslissend moment. De zes genomineerde zakenvrouwen kregen elk 2 minuten het podium om jury en publiek te overtuigen van hun kwaliteiten.

Het was de zevende keer dat het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen de verkiezing organiseert. Voorzitter Marga Janse: “vrouwelijke ondernemers zijn vaak veel te bescheiden in wat ze doen. Met de verkiezing willen we Flevolandse powervrouwen die een mooi bedrijf hebben opgebouwd een podium geven.”

Business Channel One is na de Verkiezingsavond het hele weekend bezig geweest om een mooie video neer te zetten.

 

Flevolandse Zakenvrouwen 2017

Op donderdag 15 juni 2017 zijn in The Lux in Zeewolde de Flevolandse Zakenvrouwen van het jaar 2017 bekendgemaakt:

v.l.n.r. Mitra La Grand, Joy Taling en Klaartje Wierbos

  • In de categorie Managers: Klaartje Wierbos van het Almeerse Theatergezelschap Vis à Vis
  • In de categorie Zelfstandig Professional: Mitra La Grand, eigenaresse van La Mysore Cosmetics uit Emmeloord
  • In de categorie MKB ondernemer: Joy Taling, eigenaresse van Outdoorpark SEC Survivals uit Almere. Zij ontving tevens de Publieksprijs.

Flevolandse Zakenvrouwen 2016

Vier winnaressen Shanna Hillebrand Photography

V.l.n.r.: Aurelia Ebbe, Pascale Jongejans, Karen Griep, Anne-Mieke Omtzigt

Op donderdag 16 juni 2016 zijn in het KAF in Almere de Flevolandse Zakenvrouwen van het jaar 2016 bekendgemaakt:

  • In de categorie Managers: Karen Griep van GGZ Centraal Flevoland in Almere, hoofd bedrijfsvoering behandelprogramma 24-uurs acuut
  • In de categorie Zelfstandig Professional: Aurelia Ebbe van MEGA Media en designlabel ‘La Aurelia’ uit Almere
  • In de categorie MKB ondernemer: Pascale Jongejans van SecretariaatsBuro Flevoland uit Almere
WEB-Flevolandsezakenvrouwen2016-ShannaHillebrand-Fotograaf-Almere-SHP_3410

Anne-Mieke Omtzigt met gedeputeerde Jan Nico Appelman

De Flevolandse Zakenvrouw 2016 Publieksprijs ging naar Anne-Mieke Omtzigt van Vrouw & Klinieken uit Lelystad. Op de foto staat zij samen met Jan Nico Appelman, gedeputeerde van de Provincie Flevoland, onze diamanten sponsor.

Klik hier meer informatie vanuit de nominaties en jury over de winnaressen. Of bekijk de compilatiefilm! Ook Omroep Flevoland maakte een leuke reportage over de avond en over winnares Ria Dekker.

Flevolandse Zakenvrouwen 2015

Banner site Flevolandse Zakenvrouwen 2015

V.l.n.r. Jolanda, Ellen en Ria

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond op donderdag 18 juni 2015 in het Agora Theater in Lelystad zijn de drie Flevolandse Zakenvrouwen van 2015 bekendgemaakt. Ria Dekker van FrieteRia/Dubbeldekker (thans BrasseRia) uit Dronten is Flevolandse Zakenvrouw 2015 in de categorie MKB. In de categorie zelfstandige professionals krijgt Jolanda Wicherson, coach, trainer en auteur uit Emmeloord. Ellen Vanpoorten van USG People, HR Professional uit Almere is de gelukkige in de categorie manager.

Flevolandse Zakenvrouwen 2014

verkiezingen

V.l.n.r. Aleid, Saskia, Jannie

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond op donderdag 19 juni 2014 in De Meerpaal in Dronten zijn de drie Flevolandse Zakenvrouwen van 2014 bekendgemaakt. Saskia van Haga van accountancykantoor Hoogwoud & van Haga uit Almere is Flevolandse Zakenvrouw 2014 in de categorie mkb. In de categorie zelfstandige professionals krijgt Aleid Overbeek van Koraal Coaching uit Zeewolde (thans gevestigd in Lelystad) de titel. Jannie van den Berg van het Zelfstandigenloket Flevoland in Lelystad is de gelukkige in de categorie manager.

Flevolandse Zakenvrouwen 2013

Zakenvrouwen2013_fotograaf Petra Barneveld

V.l.n.r. Wendie, Karin, Kirsten

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond op donderdag 13 juni 2013 in Almere zijn de drie Flevolandse Zakenvrouwen van 2013 bekendgemaakt. Karin Bouwmeester van het Organisatiebureau uit Lelystad is Flevolandse Zakenvrouw 2013 in de categorie MKB. In de categorie ZZP krijgt Wendie Hagendoorn van Schaapjeschaapje.nl uit Almere de titel. Kirsten Flantua van de Stichting Colombinehuis Flevoland in Biddinghuizen is de gelukkige in de categorie manager.

Flevolandse Zakenvrouwen 2012

Web Flevolandse Zakenvrouwen 2012_Priscilla de Boer_sensum.nl kopie

V.l.n.r. Irma, Anne, Marlou

Tijdens een feestelijke avond zijn dinsdag 26 juni 2012 de winnaressen bekend gemaakt van de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het jaar. De vrouwelijke zzp’er van het jaar is Anne Kien van Motivatio en deVloer in Almere. In de categorie managers won Marlou Boot uit Lelystad, hoofd Brandweerzorg bij de Brandweer Flevoland. Ook uit Lelystad is Irma van der Mee van pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op in Lelystad (bedrijf inmiddels gesloten) maar nu geopend in Almere, die de Flevolandse Zakenvrouw 2012 werd in de categorie mkb-bedrijven.