Verkiezingen

Verkiezingen

Sinds 2012 organiseert het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen de jaarlijkse Verkiezingen Flevolandse Zakenvrouw. Uit de voordrachten selecteert de jury de genomineerden. De bedrijven van de genomineerden worden beoordeeld op hun financiële positie, bedrijfsvoering, maatschappelijk verantwoord ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid maar ook op het marketing- en communicatiebeleid en het toekomstperspectief.

Kick-Off Verkiezing Flevolandse Zakenvrouwen 2017

Het startsein voor de Verkiezingen voor Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar is gegeven. Ondernemers, vrouwelijke managers en directeuren die op 15 juni aanstaande in The Lux in Zeewolde de titel in de wacht willen slepen, kunnen zich weer aanmelden – of voorgedragen worden – via deze website.

Op 24 januari heeft onze voorzitter Marga Janse officieel het startsein gegeven voor de jaarlijkse verkiezingen. “Elk jaar geven wij vrouwelijke ondernemers, managers en directeuren letterlijk een podium. Vrouwelijk ondernemerschap wordt immers nog altijd te veel onderbelicht.” Voor drie categorieën is er de titel Zakenvrouw van het Jaar binnen te slepen; zelfstandig professional, directeur van MKB en manager. Daarnaast gaat de Publieksprijs naar de publiekslieveling op donderdagavond 15 juni aanstaande. “Met onze verkiezingen willen we ondernemende vrouwen in Flevoland een boost geven. Dat is nog steeds nodig en we roepen daarom op om vrouwelijke kandidaten voor te dragen via onze website.”

Voordragen van ondernemende vrouwen

Ruim dertig ondernemende vrouwen bezochten de kick-off van de Verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2017. Deze vond plaats in de geheel vernieuwde Oude Bakkerij op Urk. Gastvrouw, kok en tevens eigenaar Johanna Meun verzorgde een rondleiding door de bakkerij, waarna deelneemsters uit het netwerk onder het genot van een high tea, met elkaar in gesprek gingen. Anne-Mieke Omtzigt, winnaar van de Publieksprijs van afgelopen jaar, vertelde hoe de prijs sinds die uitverkiezing haar werk en zichtbaarheid positief heeft beïnvloed. Donderdagavond 15 juni 2017 vindt de verkiezingsavond plaats in The Lux in Zeewolde.

Wil jij meteen iemand voordragen? Dan kan dat hier.

Flevolandse Zakenvrouwen 2016

Vier winnaressen Shanna Hillebrand Photography

V.l.n.r.: Aurelia Ebbe, Pascale Jongejans, Karen Griep, Anne-Mieke Omtzigt

Op donderdag 16 juni 2016 zijn in het KAF in Almere de Flevolandse Zakenvrouwen van het jaar 2016 bekendgemaakt:

  • In de categorie Managers: Karen Griep van GGZ Centraal Flevoland in Almere, hoofd bedrijfsvoering behandelprogramma 24-uurs acuut
  • In de categorie Zelfstandig Professional: Aurelia Ebbe van MEGA Media en designlabel ‘La Aurelia’ uit Almere
  • In de categorie MKB ondernemer: Pascale Jongejans van SecretariaatsBuro Flevoland uit Almere
WEB-Flevolandsezakenvrouwen2016-ShannaHillebrand-Fotograaf-Almere-SHP_3410

Anne-Mieke Omtzigt met gedeputeerde Jan Nico Appelman

De Flevolandse Zakenvrouw 2016 Publieksprijs ging naar Anne-Mieke Omtzigt van Vrouw & Klinieken uit Lelystad. Op de foto staat zij samen met Jan Nico Appelman, gedeputeerde van de Provincie Flevoland, onze diamanten sponsor.

Klik hier meer informatie vanuit de nominaties en jury over de winnaressen. Of bekijk de compilatiefilm! Ook Omroep Flevoland maakte een leuke reportage over de avond en over winnares Ria Dekker.

Flevolandse Zakenvrouwen 2015

Banner site Flevolandse Zakenvrouwen 2015

V.l.n.r. Jolanda, Ellen en Ria

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond op donderdag 18 juni 2015 in het Agora Theater in Lelystad zijn de drie Flevolandse Zakenvrouwen van 2015 bekendgemaakt. Ria Dekker van FrieteRia/Dubbeldekker (thans BrasseRia) uit Dronten is Flevolandse Zakenvrouw 2015 in de categorie MKB. In de categorie zelfstandige professionals krijgt Jolanda Wicherson, coach, trainer en auteur uit Emmeloord. Ellen Vanpoorten van USG People, HR Professional uit Almere is de gelukkige in de categorie manager.

Flevolandse Zakenvrouwen 2014

verkiezingen

V.l.n.r. Aleid, Saskia, Jannie

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond op donderdag 19 juni 2014 in De Meerpaal in Dronten zijn de drie Flevolandse Zakenvrouwen van 2014 bekendgemaakt. Saskia van Haga van accountancykantoor Hoogwoud & van Haga uit Almere is Flevolandse Zakenvrouw 2014 in de categorie mkb. In de categorie zelfstandige professionals krijgt Aleid Overbeek van Koraal Coaching uit Zeewolde (thans gevestigd in Lelystad) de titel. Jannie van den Berg van het Zelfstandigenloket Flevoland in Lelystad is de gelukkige in de categorie manager.

Flevolandse Zakenvrouwen 2013

Zakenvrouwen2013_fotograaf Petra Barneveld

V.l.n.r. Wendie, Karin, Kirsten

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond op donderdag 13 juni 2013 in Almere zijn de drie Flevolandse Zakenvrouwen van 2013 bekendgemaakt. Karin Bouwmeester van het Organisatiebureau uit Lelystad is Flevolandse Zakenvrouw 2013 in de categorie MKB. In de categorie ZZP krijgt Wendie Hagendoorn van Schaapjeschaapje.nl uit Almere de titel. Kirsten Flantua van de Stichting Colombinehuis Flevoland in Biddinghuizen is de gelukkige in de categorie manager.

Flevolandse Zakenvrouwen 2012

Web Flevolandse Zakenvrouwen 2012_Priscilla de Boer_sensum.nl kopie

V.l.n.r. Irma, Anne, Marlou

Tijdens een feestelijke avond zijn dinsdag 26 juni 2012 de winnaressen bekend gemaakt van de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het jaar. De vrouwelijke zzp’er van het jaar is Anne Kien van Motivatio en deVloer in Almere. In de categorie managers won Marlou Boot uit Lelystad, hoofd Brandweerzorg bij de Brandweer Flevoland. Ook uit Lelystad is Irma van der Mee van pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op in Lelystad (bedrijf inmiddels gesloten) maar nu geopend in Almere, die de Flevolandse Zakenvrouw 2012 werd in de categorie mkb-bedrijven.

Onze diamanten, platina en gouden sponsoren 2016:

NFZ Diamant Platina Gouden Sponsoren-page-001