Jury – Gerrit Jan Gorter

Jury – Gerrit Jan Gorter

Over Gerrit Jan Gorter

Gerrit Jan Gorter (Raalte, 23 juni 1960) startte zijn loopbaan bij het Waterschap Salland (1980) om vervolgens (1981) naar de afdeling Bestuurlijke- en Juridische Zaken van de gemeente Deventer te gaan tot zijn wethoudersbenoeming. Hij werd politiek actief bij de lokale politieke groepering Gemeentebelangen Raalte in 1986. Tot 1994 was hij daar fractievoorzitter en van 1994 – 2004 wethouder. Sinds 15 januari 2007 is hij burgemeester van de gemeente Zeewolde.

Inmiddels tien prachtige jaren, waarin ik samen met een actieve en betrokken gemeenschap vele fantastische- en ook een aantal trieste dingen heb meegemaakt. Zeewolde kent vele enthousiaste vrijwilligers die van alles organiseren voor ons dorp en vooral zorg hebben voor elkaar. Ik maak graag gebruik van de zee aan mogelijkheden die onze recreatiegemeente te bieden heeft. Heerlijk wandelen en fietsen door de bossen of langs het water. Als polderdorp is Zeewolde bij uitstek een plek van pioniers en dat zie je nadrukkelijk bij onze ondernemers terug. Niet voor niets is onze economisch krachtig en zakelijk Zeewolde een belangrijke logistieke hotspot.

 

Gerrit Jan over vrouwelijk ondernemerschap

Een evenwichtig opgebouwde samenleving functioneert het best. Dat geldt natuurlijk ook voor het bedrijfsleven. Kansen voor jong en oud, man en vrouw zijn dus heel belangrijk. Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen kan ondernemende vrouwen net dat steuntje in de rug geven om hun droom waar te maken, zodat ieder talent tot haar recht komt. Vanzelfsprekend staan de Zeewolder zakenvrouwen hun mannetje, dat waardeer ik enorm. Ze zijn o.a. actief binnen het bestuur van onze Bedrijfskring of Vereniging van Centrum Ondernemers.