Prijs

Prijs

Kunstenares Marisja van Weegberg uit Lelystad ontwierp voor de Verkiezingen van 2018 en 2019 de sculptuur voor de winnaressen.

“Ik heb voor dit ontwerp gekozen omdat het mij opvalt dat ondernemende vrouwen vaak ‘out of the box’  denken. Een idee begint met een zaadje en het kan op bijzondere wijze uitgroeien tot iets heel moois en krachtigs. De bijzondere vorm (eerst het blad, dan de steel en bloem) symboliseert het denken buiten de gebaande kaders.

Daarbij vind ik de combinatie van metaal en porselein passend: stevige daadkracht in combinatie met de  verbindende ‘kwetsbare’ kracht welke vrouwen vaak meenemen in het doen van zaken. De bloem staat voor de fijngevoeligheid, empathisch vermogen van vrouwen.”

De sculptuur is typerend voor de werkwijze van Marisja. Zij combineert in haar werk vaak grove en verfijnde materialen en probeert datgene wat we niet direct zien, vorm te geven.

Met deze sculptuur voor de verkiezingen heeft zij op treffende wijze de kracht van ondernemende vrouwen vormgegeven.

Over Marisja

Marisja studeerde in 1991 af aan de Kunstacademie in Breda, richting sculptuur. Ze is (bestuurs) lid van Kunstenaars Vereniging Flevoland.

Meer zien van Marisja op https://www.marisjavanweegberg.nl/

 

 

Esther van der Zee

In 2015, 2016 en 2017 heeft  kunstenares en (thans oud-)netwerklid Esther van der Zee  het sculptuur voor de winnaressen gemaakt. Daarnaast ontvangen de winnaressen een jury-rapport en een oorkonde, met dank aan Priscilla de Boer van Sensum voor de vormgeving.

In 2015 is voor het eerst de Publieksprijs uitgereikt.  Zij ontvangt ook dit kunstwerk.

 

 

 

de drie winnaressen van 2014

v.l.n.r.: Aleid Overbeek (ZP), Saskia van Haga (MKB) en Jannie van den Berg (manager)

In de eerste drie jaren van de Verkiezingen ontwierp kunstenares Sacha Janzee van Atelier Changer uit Marknesse speciaal voor de verkiezing een object in glas, haar specialiteit. Janzee, die vooral vrij werk maakt, heeft gekozen voor een combinatie van materialen die symbool staat voor stevigheid én kwetsbaarheid, eigenschappen die volgens haar wel passen bij vrouwelijk ondernemerschap: een glazen plaquette gevat in een betonnen voet.