Prijs

Prijs

OPROEP voor nieuwe Kunstwerken voor de Verkiezingen

Voor de Verkiezing Flevolandse Zakenvrouw 2018 is het netwerk op zoek naar een kunstenares die een kunstwerk maakt dat tijdens de verkiezingsavond aan de winnaressen wordt uitgereikt.

Het kunstwerk moet passend zijn bij het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen en haar doelstelling.

Ben jij een creatieveling die deze uitdaging aangaat?

Meld je dan bij het bestuur via verkiezing@flevolandsezakenvrouwen.nl en vraag de uitgebreide voorwaarden op.

Stuur voor 15 januari 2018 jouw voorstel in en wellicht staan de winnaressen op 21 juni 2018 op het podium van het Voorhuys in Emmeloord te stralen met jouw kunstwerk!

We hopen dan op 25 januari 2018 tijdens de kick-off een aantal kunstwerken te kunnen laten zien.

N.B.:

  • Er is sprake van vrije materiaalkeuze, mits het een robuust kunstwerk is.
  • Het bestuur van de Flevolandse Zakenvrouwen beoordeelt alle inzendingen en heeft de eindbeslissing welke kunstenares de prijs mag gaan maken.

 

Esther van der Zee

Esther van der Zee

In 2015, 2016 en 2017 heeft  kunstenares en netwerklid Esther van der Zee  het sculptuur voor de winnaressen gemaakt. Daarnaast ontvangen de winnaaressen een jury-rapport en een oorkonde, met dank aan Priscilla de Boer van Sensum voor de vormgeving.

In 2015 is voor het eerst de Publieksprijs uitgereikt.  Zij ontvangt ook dit kunstwerk.

 

 

 

de drie winnaressen van 2014

v.l.n.r.: Aleid Overbeek (ZP), Saskia van Haga (MKB) en Jannie van den Berg (manager)

In de eerste drie jaren van de Verkiezingen ontwierp kunstenares Sacha Janzee van Atelier Changer uit Marknesse speciaal voor de verkiezing een object in glas, haar specialiteit. Janzee, die vooral vrij werk maakt, heeft gekozen voor een combinatie van materialen die symbool staat voor stevigheid én kwetsbaarheid, eigenschappen die volgens haar wel passen bij vrouwelijk ondernemerschap: een glazen plaquette gevat in een betonnen voet.