Winnaars

Winnaars

Het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen reikt sinds 2012 elk jaar aan drie winnaressen een prijs uit voor drie categorieën, te weten: manager, ZP’er en MKB. Daarnaast is er,  sinds 2015, een winnares die op de avond zelf door de dan aanwezige leden van het Netwerk uitgekozen wordt. Hiermee viert het Netwerk jaarlijks sterk vrouwelijk zakelijk talent; powervrouwen die aan hun bedrijf of organisatie hebben gebouwd als ondernemer of als manager. Graag geeft het Netwerk hen elk jaar een podium.

 

Foto: Jeanette Klarenbeek Fotografie

Emmeloord podium van spetterende verkiezing Flevolandse Zakenvrouw 2018

Na een feestelijke én spannende finale voor de verkiezing Flevolandse Zakenvrouw 2018 werden donderdag 21 juni jl. in theater ’t Voorhuys de winnaars bekendgemaakt. Burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder opende de verkiezingsavond.

De jury riep Sifra Douma van Ukje.nl  uit Lelystad tot beste vrouwelijke ondernemer in de categorie MKB. “Sifra is een ondernemer pur sang en durft een nichemarkt te kiezen, waar ze zich aan houdt. Ze heeft het lef te investeren om te groeien en buitenlandse markten te veroveren” aldus de jury.

 

 

In de categorie ZP stond vorig jaar Mitra la Grand uit Emmeloord met de trofee in haar handen. Dit jaar nam de Almeerse Debby Toorenaar van Media Missie vol ongeloof en emotie de prijs in ontvangst. De jury roemt het feit dat zij heel Flevoland op de kaart heeft gezet met haar promofilm, die volledig met sponsoring tot stand is gekomen. “Ik hoop dat mensen trots zijn op wat ik heb gedaan voor de provincie. Ik ga nu waarschijnlijk een nieuw avontuur in en voel vooral heel veel blijdschap”.

Sandra Rossen van Dierenkliniek Almere Stad ging er met de publieksprijs vandoor.

In totaal waren er voor de verkiezing 60 kandidaten voorgedragen. Op basis van interviews, bedrijfsbezoeken, boekenonderzoeken en presentaties werden de kandidaten beoordeeld, met de finale als beslissend moment. De zes genomineerde zakenvrouwen kregen elk 2 minuten het podium om jury en publiek te overtuigen van hun kwaliteiten.

Het was de zevende keer dat het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen de verkiezing organiseert. Voorzitter Marga Janse: “vrouwelijke ondernemers zijn vaak veel te bescheiden in wat ze doen. Met de verkiezing willen we Flevolandse powervrouwen die een mooi bedrijf hebben opgebouwd een podium geven.”

Business Channel One is na de Verkiezingsavond het hele weekend bezig geweest om een mooie video neer te zetten.

 

De winnaressen voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2017 zijn donderdag 15 juni 2017 in The Lux in Zeewolde bekendgemaakt. Juryvoorzitter Gerrit Jan Gorter reikte de prijzen uit aan Klaartje Wierbos van het Almeerse Theatergezelschap Vis à Vis, Mitra La Grand, eigenaresse van La Mysore Cosmetics uit Emmeloord en Joy Taling, eigenaresse van Outdoorpark SEC Survivals uit Almere. Deze laatste ontving bovendien de Publieksprijs.

 

Het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen reikt elk jaar aan drie winnaressen een prijs uit voor drie categorieën, te weten: manager, ZP’er en MKB. Daarnaast is er een winnares die op de avond zelf door de dan aanwezige leden van het netwerk uitgekozen wordt. Voorzitter Marga Janse licht toe: “We vieren jaarlijks sterk vrouwelijk zakelijk talent; powervrouwen die aan hun bedrijf of organisatie hebben gebouwd als ondernemer of als manager. Graag geven wij hen elk jaar een podium.

Uit het persbericht:

De jury maakte donderdag 15 juni tijdens het feestelijke event in The Lux in Zeewolde voor een compleet uitverkochte zaal de winnaressen van de Verkiezing Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar bekend. Manager Klaartje Wierbos, zakelijk leider van het Almeerse Theatergezelschap Vis à Vis, ZP’er Mitra La Grand, eigenaresse van La Mysore Cosmetics uit Emmeloord en Joy Taling, eigenaresse van Outdoorpark SEC Survivals uit Almere (categorie MKB) straalden van geluk op het podium.

Daarnaast konden de leden van het Netwerk een publiekslieveling kiezen; hun stem ging naar Joy Taling. Zij reageert enthousiast: “Dit is zo ongelooflijk! Ik heb altijd mijn eigen pad gevolgd en dan deze erkenning, dat doet me heel veel!” Juryvoorzitter en burgemeester van Zeewolde Gerrit Jan Gorter roemde de finalisten en genomineerden om hun inzet en resultaten. Hij was onder de indruk: “Flevoland kent zo veel sterke onderneemsters! Goed dat we dit vieren met deze verkiezingen.”

 

Winnaars

2017
2017 MKB Joy Taling

Outdoorpark SEC Survivals 

2017 ZP Mitra La Grand

La Mysore Cosmetics 

2017 manager Klaartje Wierbos

Theatergezelschap Vis à Vis

2017 publieksprijs Joy Taling

Outdoorpark SEC Survivals 

2016
2016 MKB Pascale Jongejans

SecretariaatsBuro B.V.

2016 ZP Aurelia Ebbe

MEGA Media en designlabel ‘La Aurelia’

2016 manager Karen Griep

GGZ Centraal Flevoland,

hoofd bedrijfsvoering behandelprogramma 24-uurs acuut

2016 publieksprijs Anne-Mieke Omtzigt

Vrouw & Klinieken

2015
2015 MKB Ria Dekker

FrieteRia/Dubbeldekker (thans BrasseRia)

2015 ZP Jolanda Wicherson

Jolanda Wicherson

2015 manager Ellen Vanpoorten

USG People

HR Professional

2015 publieksprijs Ilse Ruijters, thrillerschrijver
2014
2014 MKB Saskia van Haga

Hoogwoud & van Haga 

2014 ZP Aleid Overbeek

Koraal Coaching

2014 manager Jannie van den Berg

Zelfstandigenloket Flevoland in Lelystad

2013
2013 MKB Karin Bouwmeester

Organisatiebureau

2013 ZP Wendie Hagendoorn

Schaapje schaapje …

2013 manager Kirsten Flantua

Stichting Colombinehuis Flevoland 

(niet meer bestaand)

2012
2012 MKB Irma van der Mee

Dubbel-Op 

2012 ZP Anne Kien

Motivatio en deVloer

2012 manager Marlou Boot

Brandweer Flevoland

hoofd Brandweerzorg